dinsdag 9 juli 2013

{caption}

We reden in de auto in de Ardennen op zoek naar grote rotsen waarin we konden klimmen.
Ik zag bomen vol met grote vlierbloesems, maakte een gilletje en dwong mijn vader snel te stoppen.
Yannick en ik sprintte uit de auto en plukte veel bloesems terwijl mijn vader probeerde de auto op een veiligere plek neer te zetten.
Niet is lekkerder dan een koude limonade op een warme zomerdag!

Wat je nodig hebt:
15 takjes met vlierbloesems
2 liter water
2 citroenen
1 eetlepel agavesiroop (honing kan ook)

{caption}

Wat je moet doen:
1. Leg de vlierbloesem takjes in een groot vergiet of zeef en spoel ze af. Kijk even of er geen beestjes of blaadjes in de takjes hangen. Leg de vlierbloesems in een grote kom
2. Snij 1 citroen door het midden en snij de andere citroen in kleinere stukjes. Leg de citroenen ook in de kom.
3. Voeg de agavesiroop en het water toe en dek de kom af.
4. Laat het minimaal een nacht in de koelkast staan.
5. Haal de kom uit de koelkast en giet de limonade door een fijne zeef of kaasdoek in schone flessen of kannen.
6. Zoek een plekje met zon op en geniet van de limonade!

{caption}

zaterdag 29 juni 2013

{caption}

Mijn zus liet me laatst bevroren druifjes proeven, en oh wat is dat lekker!

Wat je moet doen:
Was de druiven af onder water en laat ze uitlekken en opdrogen.
Wanneer je ze meteen in de vriezer legt (en er dus nog water aan de druiven zit) krijg je veel ijsvorming om de druiven heen en dan zijn ze minder lekker.
Als je de druiven uit de vriezer haalt, eet ze dan wel binnen een half uur op want anders gaan ze weer ontdooien.
Kleinere druifjes vindt ik lekkerder dan grotere omdat je die in 1 keer kan opeten en je minder last van je tanden krijgt.

Ideaal om in de ochtend in je yoghurt te doen of om op een zomermiddag mee te nemen naar het park.
Als je net als ik een paar uur na het avondeten nog trek krijgt dan zijn deze vitamine bommetjes ideaal en heel gezond!

{caption} {caption}