dinsdag 9 juli 2013

{caption}

We reden in de auto in de Ardennen op zoek naar grote rotsen waarin we konden klimmen.
Ik zag bomen vol met grote vlierbloesems, maakte een gilletje en dwong mijn vader snel te stoppen.
Yannick en ik sprintte uit de auto en plukte veel bloesems terwijl mijn vader probeerde de auto op een veiligere plek neer te zetten.
Niet is lekkerder dan een koude limonade op een warme zomerdag!

Wat je nodig hebt:
15 takjes met vlierbloesems
2 liter water
2 citroenen
1 eetlepel agavesiroop (honing kan ook)

{caption}

Wat je moet doen:
1. Leg de vlierbloesem takjes in een groot vergiet of zeef en spoel ze af. Kijk even of er geen beestjes of blaadjes in de takjes hangen. Leg de vlierbloesems in een grote kom
2. Snij 1 citroen door het midden en snij de andere citroen in kleinere stukjes. Leg de citroenen ook in de kom.
3. Voeg de agavesiroop en het water toe en dek de kom af.
4. Laat het minimaal een nacht in de koelkast staan.
5. Haal de kom uit de koelkast en giet de limonade door een fijne zeef of kaasdoek in schone flessen of kannen.
6. Zoek een plekje met zon op en geniet van de limonade!

{caption}

Myrthe,

dinsdag 9 juli 2013

Jaaaa zo heerlijk! Ik heb niet-homemade vlierbloesemlimonade van de Ikea, ook heel lekker maar iets te zoet. Ik ga op zoek naar echte vlierbloesempjes!

aafke,

dinsdag 9 juli 2013

lieve loes,
wat heb je een fijne blog en vind ik het geweldig om al je avonturen hier te lezen! Ik kijk uit naar meer lekkere receptjes.
heel veel liefs <3

Naam

*

E-mailadres

*

Website

 

Bericht

*

*

Vul het woord in dat u hieronder ziet