hidden

4 van 29 ⟨ Eerste  < 2 3 4 5 6 >  Laatste ⟩

woensdag 2 september 2015

Teenslippers, Yannick’s nieuwe horloge, twee keer een draad van gloednieuwe koptelefoons, mijn leren laarsjes, het kit aan de zijkant van de ramen, maiskolven van de barbecue, veters, hele kippenbotten uit Yannick’s roti en (bijna) alle soorten planten.
Kees houdt van knagen en heeft zojuist zijn laatste slachtoffers gemaakt..

Ik maakte op pottenbakken kralen en kocht een gouden draad.
Nog geen vijf minuten nadat ik de vier kettingen gemaakt had kauwde de kleine kluiver het draad van drie kettingen al door.
Na een tirade met als hoofdstelling ‘Ik breng Kees naar het asiel, hij maakt teveel kapot’ kwam ik weer bij zinnen.
Nu, een uur later, zit hij tegen me aan op de bank. Spinnend, kopjes gevend tegen mijn been. Zoet als suiker.
Vanavond leg ik wel een teenslipper van Yannick op het tapijt. Die is toch al kapot en dan heeft Kees weer een nacht vol (knaag) plezier..

{caption} {caption}

woensdag 26 augustus 2015

Mijn kleine broertje gaat voor een half jaar studeren en wonen in Taiwan.
Ik maakte enveloppen vol foto’s, goede raad en familie-uitspraken voor hem.
Toen mijn zus zes jaar geleden voor maanden naar India vertrok maakte ik het ook voor haar, en zij gaf mij ook een stapel gevulde enveloppen mee toen ik ging studeren in Noorwegen.
Ik hoop dat hij moet lachen om de foto die zit in de enveloppe met de opdruk ‘Maak mij open als je het even niet meer ziet zitten en een lach kunt gebruiken’.
Dat hij de goede raad van mijn oma in de enveloppe waarop staat ‘Open mij als je het warm hebt’ ook zo vreemd en gek vindt.

Gelukkig hoef ik hem niet zes lange maanden te missen omdat ik zelf op een klein avontuur ga en hem zal opzoeken, waarschijnlijk.
Straks komt hij naar Utrecht en dan smullen we van de taart die ik bakte en drinken we koffie in de oude gevangenis in de stad.
In de avond eten we, hoe kan het ook anders, stamppot. Zijn laatste Nederlandse avondmaal voordat hij zes maanden lang Taiwanees zal eten..

{caption}

zondag 23 augustus 2015

Twee weken lang sliepen er vrienden bij ons.
Toen de laatste gast vrijdag ons huisje verliet was het tijd voor een nieuwe wind, een frisse geur.
Een pan met citroen, sinaasappel, lavendel, bloementhee, kruidnagel, steranijs en twee liter water liet ik uren pruttelen op ons gasfornuis.
Ons huis rook kruidig en nieuw, het begin van een lang weekend samen. Het begin van een lang weekend zonder plannen.

{caption}

4 van 29 ⟨ Eerste  < 2 3 4 5 6 >  Laatste ⟩