hidden

28 van 29 ⟨ Eerste  < 26 27 28 29 > 

vrijdag 5 juli 2013

{caption} {caption}

Tijdens een wandeling een paar dagen geleden, in de Ardennen.
Ik ben hier voor een week, woensdag heb ik onverwacht nog een herkansing.

Het voelt alsof de balans een beetje verstoord is.
Mijn voedselpatroon, mijn slaapritme.
Misschien omdat ik nog niet echt vakantie heb, misschien omdat ik best zenuwachtig ben om naar Bergen te verhuizen..

maandag 1 juli 2013

{caption}

Ien en Nout hebben 35 jaar verkering en dus hadden we dit weekend een feestje om het te vieren.
Mijn nichtje pakte het cadeau in, plakte er bloemen op en schreef ‘Ien en Nout, 35 jaar stout’.
We maakte met zijn allen een groot tafelkleed voor ze.

In de middag waren er workshops waar je aan mocht deelnemen.
Tijdens de eerste worksopronde leerde ik van alles over de bodem en de natuur en in de tweede rond bakte ik quiches, maakte ik risottonballetjes en groene knoflookmayonaise.
De andere mensen beklommen bomen en versleepten met twee paarden grote houtstukken.
Er werd geleerd hoe je knopen moet leggen en over de techniek achter vilten en mozaïeken.
Een andere groep maakte een animatiefilmpje met groenten waarin het leven van het liefdeskoppel werd nagespeeld.

{caption} {caption} {caption} {caption}

In de schemer van de avondzon aten we samen.
De hele maaltijd was biologisch en vegetarisch, we aten onze buikjes vol.
Daarna was er een hele grote afwas, veel biertjes bij het kampvuur en dansen op onze blote voeten.
Het voelt goed om in de omgeving te zijn van zo een liefdevolle familie, waar iedereen zichzelf mag zijn.

“And talk of poems and prayers and promises.
And things that we believe in.
How sweet it is to love someone.
How right it is to care.
How long it’s been since yesterday.
What about tomorrow.
And what about our dreams and all the memories we share.”

John Denver in ‘Poems, Prayers and Promises’

{caption}

zaterdag 29 juni 2013

{caption}

Mijn zus liet me laatst bevroren druifjes proeven, en oh wat is dat lekker!

Wat je moet doen:
Was de druiven af onder water en laat ze uitlekken en opdrogen.
Wanneer je ze meteen in de vriezer legt (en er dus nog water aan de druiven zit) krijg je veel ijsvorming om de druiven heen en dan zijn ze minder lekker.
Als je de druiven uit de vriezer haalt, eet ze dan wel binnen een half uur op want anders gaan ze weer ontdooien.
Kleinere druifjes vindt ik lekkerder dan grotere omdat je die in 1 keer kan opeten en je minder last van je tanden krijgt.

Ideaal om in de ochtend in je yoghurt te doen of om op een zomermiddag mee te nemen naar het park.
Als je net als ik een paar uur na het avondeten nog trek krijgt dan zijn deze vitamine bommetjes ideaal en heel gezond!

{caption} {caption}

28 van 29 ⟨ Eerste  < 26 27 28 29 >